Zonnepanelen

Hoe werken de zonnepanelen? Door de inval van licht worden de elektronen in beweging gebracht en ontstaat er een spanningsverschil tussen de voor- en achterkant van de panelen. Door zowel voor als achter smalle draadjes aan te leggen kan er een stroom gaan lopen.

Door de vele cellen in een paneel (soms wel 60 of 72) komt er toch een behoorlijke spanning uit een paneel. En ook levert het een beste stroom op (soms wel 8 ampère).

Door panelen in serie te leggen wordt er een hele hoge spanning gemaakt. Door ze parallel te leggen krijg je een hele grote stroom. Afhankelijk van de situatie wordt er een soort omvormer gekozen welke de beste resultaten kan bereiken. Voor deze omvormer moet de lay-out aan een aantal eisen voldoen. Dat berekent uw leverancier. AZ Duurzaam rekent het u graag voor.

Wij hebben voor iedere situatie de beste oplossing, ook waar anderen zeggen dat het niet haalbaar is. Wij maken daarvoor gebruik van de laatste ontwikkelingen in de techniek en een creatieve inzet van onze kennis en ervaring.